So Sick...

Hallo!

Bara en snabb liten uppdatering asså va, pallar inte mer för tillfället.
Illamående.. so otroligt illamående.
Jag är en sjösjuk iller som heter Miller..


Vecka 8


Det kan bli en period med mycket blandade känslor även om graviditeten är planerad. Graviditeten kan kännas overklig. Många kvinnor blir labila till humöret, ofta nedstämda, gråtmilda och med perioder av irritabilitet. Ofta är känslorna motstridiga. Glädje och lycka blandas ofta med tvivel och oro. Samtidigt som man känner sig sårbar kan man också uppleva en ny styrka inom sig. Du förbereder dig känslomässigt för föräldraskapet. När man väntar barn minns man ofta mycket mer av sin egen barndom. Den första tiden kan sexlusten vara nedsatt om du tillhör de kvinnor som är illamående och har svullna, ömma bröst.

Du kan av och till känna små krampliknande smärtor eller en dov, kramande värk i höjd med blygdbenet. Många blir rädda och tror att det är sammandragningar och att det ska leda till missfall. Den troligaste förklaringen är att det är "växtvärk" - livmodern växer snabbt, tänjer sig och blodgenom-strömningen ökar. Denna värk är normal och är oftast inte farlig, men om den kommer tillsammans med småblödningar bör man söka vården.

I vecka 8 är barnet stort som en plommonkärna, 2 cm långt, och väger 15 gram. Det börjar bildas pigment i näthinnan (som ger den färg), ögonlocksvecken kan börja synas. Ett par vallformade utbuktningar antyder att ytterörat börjar utvecklas. Näsanlaget syns. På handplattorna kan man ana uppdelningen i fingrar, och fotplattorna börjar ta form. Lungorna delas upp i två lunglober på vänster sida och tre lober på den högra. Med ultraljud kan man se de första små ryckiga rörelserna.



Aww de första små ryckiga rörelserna.. min bebis har spasmer<3


Kommer att få se bebisen för första gången om 3 veckor. Då ska vi på besök nummer två hos Mödris (Mödravårdscentralen). De ska testa mig för HIV och en massa annat roligt (det är jag som är HIV mannen vet ni)och så ska barnmorskan köra upp en dildo likande sak med glidmedel på för att kunna göra ett ultraljud. Visst låter det fantastiskt! Precis så jag vill spendera en tidig torsdagsmorgon! Mums!


Over and out

Miller, the seasick ferret


xoxo


Kommentarer
Postat av: Ung ko

haha vackert:d

2009-09-10 @ 21:33:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0